Μορφή καταιγίδας, θεωρούν στη ΝΔ, ότι θα πάρουν στο επόμενο διάστημα οι πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις, έπειτα από το διαγωνισμό-παρωδία που έστησε η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την οικονομία, με αποτέλεσμα όμως να αυτοπαγιδευτεί η ίδια. Στο μικροσκόπιο της οδού Πειραιώς έχει μπει το ζήτημα Καλογρίτσα, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης αυτών των εξελίξεων.

Όπως τόνιζε κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος στο newpost.gr, θέμα δεν υπάρχει μόνο με το βοσκοτόπι του πόθεν-έσχες που δεν ελέγχθηκε ποτέ, αλλά και με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις χρηματοδοτήσεις που έπαιρνε ο συγκεκριμένος «υπερθεματιστής» από την Τράπεζα Αττικής. Μάλιστα, σημείωναν από τη ΝΔ, αυτή είναι μόνο η αρχή του νήματος, καθώς το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη δικαιοσύνη.

«Μέχρι τώρα γνωρίζουμε μόνο ότι έχει χρηματοδοτηθεί με 127,6 εκ. ευρώ», υπενθύμιζαν τα γαλάζια στελέχη (77,6 δόθηκαν στους τελευταίους 20 μήνες), εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση που πλήττει σαφέστατα το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» για το οποίο μιλούσε ο πρωθυπουργός. Στις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να βγει από τον λάκκο που η ίδια άνοιξε, αποδίδουν από τη ΝΔ και την προσπάθεια, όπως αναφέρουν, του κ. Τσίπρα, να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, όταν λέει ότι όποιος από τους “προσωρινούς υπερθεματιστές” δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, με την υπ’ αριθμό 239/9.9.2016 απόφασή του, που ενέκρινε το υπ’ αριθμό 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις πλειοδότες. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον κ. Τσίπρα να στείλει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον κ. Παππά και τους πλειοδότες, καθώς και όλους όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, «που εξελίσσεται σε φιάσκο», όπως τονίζουν.

Στις επόμενες μέρες, εκτιμούν στη ΝΔ, οι πολίτες, πέραν της σύγκρισης που έχουν κάνει ήδη μεταξύ της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη και της αντίστοιχης του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούν να καταλάβουν το δίπολο που σχηματίζεται πλέον στο πολιτικό σκηνικό: «ρεαλισμός και ενότητα από τη μία και διχασμός και ψέμα από την άλλη», σημειώνουν από την Πειραιώς, περιμένοντας και το πώς θα αποτυπωθεί το γεγονός αυτό στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ.