''Δελφινάριο'' χαρακτήρισε την υπόθεση Καλογρίτσα ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης στο Βήμα Fm, τονίζοντας ότι η όλη ιστορία είναι προβληματική έτσι όπως στήθηκε''. 

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη:

Δεν είναι ότι δεν φαινόταν από την αρχή η φαρσοκωμωδία. Εντάξει κανένας δεν ήξερε βέβαια, για τα βοσκοτόπια, αλλά αυτό είναι θεατρική επιθεώρηση, αυτό είναι Δελφινάριο, ότι αγοράζει κάποιος με βοσκοτόπια. Αλλά έτσι όπως στήθηκε όλη αυτή η ιστορία δεν είναι προβληματική; 

Την ίδια στιγμή σε σχέση με την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς τόνισε'' πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο χώρος, ένα ικανό, ισχυρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει ανάγκη να εκφραστεί μέσα από τον χώρο. Είναι ιστορικά άδικο η Δημοκρατική παράταξη που κυριάρχησε για δεκαετίες στην Ελλάδα, να πάει στράφι. Πρέπει να δημιουργήσουμε καταρχήν έναν χώρο συνάντησης, αλληλεγγύης, όσμωσης... Αφού αυτό το πράγμα υπάρξει και αισθανθούμε ότι πλέουμε μέσα του με μία ασφάλεια και σοβαρότητα, να εκλέξουμε και αρχηγό. Εμείς μπήκαμε με τον ανάποδο τρόπο: πρώτα να βρούμε αρχηγό και μετά να δούμε τι θα γίνει. Εάν υπήρχε μία σαρωτική προσωπικότητα που θα έπαιρνε επάνω της την υπόθεση και θα την πήγαινε στην κοινωνία και μπροστά, να πω, «βεβαίως και να τον βρούμε αύριο».. Δεν ήταν έτσι όμως τα πράγματα. Δεν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων''. 

Κατέληξε, δε, λέγοντας:

Νομίζω ότι έχει πια πάει στην άκρη ένα πράγμα που χαρακτήριζε την κοινή μας πορεία: αυτό που λέμε η πολιτική αρετή της αριστεράς.