Για οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.  

«Υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ουσία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων γιατί κλήθηκαν επιτέλους στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν ή θα πέσει η κυβέρνηση…» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν υπάρχει σύγκριση της υπόθεσης Καλογρίτσα με την υπόθεση Κοσκωτά. 

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωσή του περί αναζήτησης ποινικών και πολιτικών ευθυνών αν δεν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό και τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι έσπευσε να "μαζέψει" ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι "Δεν το πήρα πίσω. Οφείλουμε όλοι να είμαστε πάρα πού σαφείς. Προέκυψε ένα θέμα, όπως έχουν προκύψει στο παρελθόν πολλά τέτοια θέματα ,γενικά μιλώ όχι μόνο σε αυτή την υπόθεση Καλογρίτσα ,γιατί όταν μιλάμε για την τράπεζα της Ελλάδος ,πρέπει να μιλάμε και για μια σειρά ζητήματα". 

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το αν είναι πετυχημένος ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αδειοδότηση ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι "ο τρόπος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Γιατί δεν λέμε ότι υπάρχει μια διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι και ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα η πρώτη δόση συν τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης αυτά καταπίπτουν υπέρ του δημοσίου. Αν αύριο που θα δοθεί η πρώτη δόση και από τους 4  και διαπιστωθεί αυτό το πράγμα …αυτό δεν το λένε… Αυτό είναι πρόνοια του νόμου που προστατεύει το δημόσιο. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος έχει προβλήματα θα πάμε στον επόμενο, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός αλλά θα έχει πάρει το δημόσιο άλλα 18 εκατ. ευρώ".