''Μαίνεται'' η σύγκρουση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες, με το Μαξίμου να τονίζει ότι ''το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους'' και την ΝΔ να υποστηρίζει από την πλευρά της ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει νομικά, πολιτικά και ηθικά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ΝΔ καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους».

Όπως, δε, υποστήριξαν οι ίδιοι κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου, «όταν το κατανοήσει, τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα».

Νωρίτερα, ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για ''έναν διαγωνισμό που έχει ουσιαστικά καταρρεύσει''.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ ''είναι πλέον γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών''. 

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται, επίσης, ότι:

Η διαφάνεια, τόσο αναγκαία για το θέμα τηλεοπτικών αδειών, καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά - Καμμένου. Το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής, έγινε από την Κυβέρνηση υιοθέτηση και επέκτασή της. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: ''είχαμε πει ότι για τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποχρέωση δημοκρατίας να ακυρώσει το νόμο Παππά. Τον ακυρώνει, τελικά, η ίδια η πραγματικότητα''. 

Βορίδης: Συγκάλυψη σκανδάλου η άρνηση για ενδελεχή εξέταση Παππά-Κρέτσου 

Την ίδια στιγμή, σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μίλησε για την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξεταστούν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γ.γ. γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. 

Όπως είπε ο κ. Βορίδης:

Είχε καταθέσει η ΝΔ αίτηση να κληθούν αυτά τα πρόσωπα, Κρέτσος και Παππάς. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήθελε να κάνει δεκτή την αίτηση. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει πλήρης και ενδελεχής εξέταση και αυτή η άρνηση παραπέμπει σε συγκάλυψη μεγάλου σκανδάλου. 

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε, επίσης και για ''βαριά πολιτική ευθύνη. Η επιτροπή είναι διορισμένη πολιτικά''.