Κατηγορηματικός σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο STAR, τονίζοντας ότι ''όποιος δεν είναι εντάξει με το πόθεν έσχες και τις οικονομικές του υποχρεώσεις να φύγει από την μέση''. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη:

Η ΝΔ προσπαθεί να σαμποτάρει τον διαγωνισμό, ωστόσο ο διαγωνισμός θα προχωρήσει. Ταυτίζομαι με το δημόσιο συμφέρον που λέει: "διαγωνισμός". Τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Σχοινάς, λένε ότι ο διαγωνισμός είναι ένα θετικό γεγονός και ότι μέσω αυτού θα πάρουμε χρήματα. 

''Παρά τις προσπάθειες της ΝΔ και μεγαλοσυμφερόντων να σαμποταριστεί η διαδικασία για τη νόμιμη αδειοδότηση των καναλιών, η οποία επιδιώκουμε να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, αυτός ο διαγωνισμός θα σταθεί και μέχρι τώρα όλες οι απαντήσεις της Κομισιόν, με όλους τους αρμοδίους, λένε ότι αυτό είναι εθνική αρμοδιότητα'' τόνισε ο ευρωβουλευτής. 

Όπως υπογράμμισε:

Τον κ. Καλογρίτσα ούτε τον ξέρω, ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Όποιος δεν είναι εντάξει είτε στο θέμα της καταβολής των χρημάτων είτε στο πόθεν έσχες, πρέπει να φύγει από τη μέση και να πάμε στον επόμενο. Από εκεί και πέρα, πάει πολύ να μας "κουνάει το δάχτυλο" η διαπλοκή και όσοι την στήριξαν τόσα χρόνια. 

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ''σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της Τράπεζας Αττικής, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πρέπει να ελεγχθούν. Η υπόθεση της τράπεζας Αττικής και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να διερευνηθούν τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από τη Βουλή.