Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε με την παρουσία του στη ΔΕΘ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε θετικότερες εντυπώσεις.

Το 76,7% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, το 16,2% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7,1% δεν απαντά.

Αντίστοιχα, το 74,6% θεωρεί πως ο διαγωνισμός για τις άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και μόλις το 16,7% απαντά πως στόχευε πράγματι στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Την ίδια στιγμή,  το 45,9% απαντά πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ικανοποιητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το 33,7% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 15,2% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία – το 72%- δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το 14,5% δηλώνει πως δεν την παρακολούθησε, και το 13,2% δηλώνει ικανοποιημένο.

Αντίστοιχα, το 51,4% δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, το 31,8% απαντά πως είναι ικανοποιημένο και το 16,4% απαντά πως δεν την παρακολούθησε.

Πώς αξιολογούν την  κυβέρνηση ένα χρόνο μετά

Στην ερώτηση «πως θα ήταν τα πράγματα εάν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση» οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 34,6% καλύτερα, σε 34,3% χειρότερα, ενώ το 26,1% θεωρεί πως η κατάσταση θα ήταν περίπου η ίδια.

Το 83,8% των πολιτών  αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και μόλις το 14,3% θετικά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 37,7% αισθάνεται απογοήτευση απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% οργή, το 9,3% δυσπιστία, το 7,7% κατανόηση και το 7,3% ανοχή.

Το 83,1% των ερωτηθέντων απαντά πως αισθάνεται ανησυχία για αυτά που έρχονται, το 12% ελπίζει, το 3,5% απαντά τίποτα από τα δύο και το 1% απαντά πως αισθάνεται τόσο ανησυχία, όσο και ελπίδα.