current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:40

Δημοσκόπηση Alpha: Απογοητευμένοι οι Έλληνες – Χαμηλός βαθμός σε Τσίπρα, καλύτερα ο Μητσοτάκης

Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Δημοσίευση 16:40’

Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε με την παρουσία του στη ΔΕΘ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε θετικότερες εντυπώσεις.

Το 76,7% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, το 16,2% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7,1% δεν απαντά.

Αντίστοιχα, το 74,6% θεωρεί πως ο διαγωνισμός για τις άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και μόλις το 16,7% απαντά πως στόχευε πράγματι στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Την ίδια στιγμή,  το 45,9% απαντά πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ικανοποιητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το 33,7% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 15,2% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία – το 72%- δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το 14,5% δηλώνει πως δεν την παρακολούθησε, και το 13,2% δηλώνει ικανοποιημένο.

Αντίστοιχα, το 51,4% δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, το 31,8% απαντά πως είναι ικανοποιημένο και το 16,4% απαντά πως δεν την παρακολούθησε.

Πώς αξιολογούν την  κυβέρνηση ένα χρόνο μετά

Στην ερώτηση «πως θα ήταν τα πράγματα εάν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση» οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 34,6% καλύτερα, σε 34,3% χειρότερα, ενώ το 26,1% θεωρεί πως η κατάσταση θα ήταν περίπου η ίδια.

Το 83,8% των πολιτών  αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και μόλις το 14,3% θετικά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 37,7% αισθάνεται απογοήτευση απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% οργή, το 9,3% δυσπιστία, το 7,7% κατανόηση και το 7,3% ανοχή.

Το 83,1% των ερωτηθέντων απαντά πως αισθάνεται ανησυχία για αυτά που έρχονται, το 12% ελπίζει, το 3,5% απαντά τίποτα από τα δύο και το 1% απαντά πως αισθάνεται τόσο ανησυχία, όσο και ελπίδα.


σχετικα αρθρα