Δυσαρέσκεια επικρατεί στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το γεγονός ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να υπερασπιστεί μόνος του τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού που κυρώθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, ο κ. Τσακαλώτος μετέφερε την ενόχλησή του στους συνεργάτες του:

Ήρθα εδώ να υπερασπιστώ τη σύμβαση, εγώ με τον Μπαλτά μόνο. Οι άλλοι δύο συναρμόδιοι υπουργοί, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Χρήστος Σπίρτζης δεν ήρθαν να την υπερασπιστούν.

Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι δηλαδή στο συνέδριο θα γίνει η αυτοκριτική για το τι έγινε σωστά και τι λάθος από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ο κ. Σκουρλέτης είχε αλλεπάλληλα ραντεβού στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ, ενώ από την άλλη ο κ. Σπίρτζης είχε ραντεβού με στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Βεβαίως, αυτή η απουσία προκάλεσε όχι μόνο την ενόχληση του κ. Τσακαλώτου, αλλά και των συνεργατών του, όπως επίσης και της ομάδας των «53»...