Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης και για το λόγο αυτό το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα κρατηθεί ψηλά στην ατζέντα από την οδό Πειραιώς. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή κλιμάκωση της κριτικής από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, με τα γαλάζια πυρά να κατευθύνονται και στην Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού.

Στη ΝΔ κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι εκτός από τις πολιτικές και άλλες ευθύνες των κ. Παππά και Κρέτσου, ευθύνες υπάρχουν και για τα μέλη της Επιτροπής και μάλιστα ποινικές, για τον μη έλεγχο των πόθεν έσχες, όπως τελικά αποδείχθηκε. Παράλληλα εκτιμούν ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Καλογρίτσα και κακώς επικεντρώνεται η συζήτηση γύρω από τον συγκεκριμένο επίδοξο καναλάρχη, καθώς λένε ότι και οι τέσσερις υπερθεματιστές έχουν πρόβλημα, δεδομένου ότι κανείς δεν προσκόμισε έγγραφα για συμβάσεις δανείων και μεταφορά χρημάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένουν στην οδό Πειραιώς την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς τότε θα γνωρίζουμε αν και ποιοι από τους υπερθεματιστές θα καταβάλουν τελικά την πρώτη δόση για την άδεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, λένε στη ΝΔ, ακόμη και στη διαδικασία αυτή την οποία ξεκίνησε το Μέγαρο Μαξίμου για να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, υποστηρίζοντας ότι «χτυπά τη διαπλοκή», αναδεικνύεται η διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Τσίπρα και της ομάδας του.

Τεράστια διαχειριστική ανικανότητα καταλογίζουν στην κυβέρνηση τα γαλάζια στελέχη και για το προσφυγικό, για το οποίο συνεδρίασε χθες το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο, ενώ υπήρξε και δήλωση του Βασίλη Κικίλια. Πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό, θα υπάρξουν από την Πειραιώς και σήμερα, ενώ θα τονιστεί το γεγονός, ότι αν τα κυβερνητικά στελέχη είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους στο θέμα των προσφύγων, δεν θα έβρισκαν ακροατήριο φωνές ρατσισμού.

Διαχειριστική ανεπάρκεια αποδίδουν στο Μαξίμου και για τα ζητήματα Παιδείας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα προεδρεία των Συμβουλίων των ΑΕΙ, ενώ για τα θέματα της εκπαίδευσης θα αντιπαρατεθεί την προσεχή Τρίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά τη σχετική προ ημερησίας συζήτηση.

Η πρώτη μάχη του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αναμένεται να μην περιοριστεί στα θέματα της Παιδείας, καθώς θα γίνει στη σκιά του διαγωνισμου-παρωδία με τις άδειες και του σκανδάλου της Τράπεζας Αττικής. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να τονίσει πλέον την διαφορά που είναι ξεκάθαρη πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα και από τη ΔΕΘ.

Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, το #fygete γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ, λένε τα γαλάζια στελέχη, τα οποία εκτιμούν πως μετά και το θετικό μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να μιλούν για #erxomaste. «Η ψήφος διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπεται πια σε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ», έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ως «πρωθυπουργό εν αναμονή» και τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό σε αποδρομή».