Η ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας «δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα».  

Επομένως αν δεν ρυθμιστεί (και απομειωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) το χρέος, τότε δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υποστήριξε όσο πιο ανοιχτά μπορούσε η Ρουμάνα οικονομολόγος, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντ. Βελκουλέσκου, στις συναντήσεις με τους "κοινωνικούς εταίρους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:  

"Το χρέος πρέπει να είναι «εξυπηρετήσιμο» για να μπει τελικά το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα"

Αν και υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων προσαρμογής που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί στους συνομιλητές της πως η συνταγή αποδείχθηκε... ταξικά ετεροβαρής και ...έπνιξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Τώρα, που το απέδωσε αυτή την ...αποτυχία; Κυρίως στο ότι δεν έπεσαν οι τιμές των προιόντων με την εσωτερική υποτίμηση όπως αρχικά είχε υπολογίσει το Ταμείο!

Όπως ακόμα υποστήριξε – δεν εφαρμόστηκαν σωστά και δεν πέτυχαν οι μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων... !