Κατηγορηματικός απέναντι στους υπερθεματιστές που δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν το αντίτιμο και θα αποδειχθεί ότι δεν είναι καθαροί εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξή του στα ''Παραπολιτικά Fm'' ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας, επίσης σε σχέση με την υπόθεση των δημοσιογράφων με τις περούκες, ότι πήραν οδηγίες από τους εργοδότες τους Δημήτρη Κοντομηνά και Γιάννη Βαρδινογιάννη.

'Οπως δήλωσε ο κ. Παππάς ''Τώρα είμαστε στο στάδιο για να δούμε τις προσφυγές. Ναι υπάρχει ενδεχόμενο το ενδεχόμενο να μην πάρουν όλοι τις άδειες. Όποιος δεν είναι εντάξει, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Γιαυτό υπάρχει και ο κατάλογος των επιλαχόντων''. 

Πρόσθεσε, δε, ότι ''Στην Ελλάδα συντελέσθη αεροπειρατεία. Πήραμε τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό.
Υποχρεούται η επιτροπή να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις αιτιάσεις που διατυπώνονται. Θα κάνει τη δουλειά της και θα προχωρήσουν.
Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθήσουμε σε κανέναν από τους 4 ότι θα πάρει την άδεια. Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο''.  

Σε σχέση με το συμβάν με τους δημοσιογράφους ο κ. Παππάς τόνισε ότι ''δεν περίμενα αγάπες και λουλούδια, ούτε τα καραγκιοζιλικια με τις μεταμφιέσεις, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς φέρουν ευθύνες για το συμβάν. Η πιο σοβαρή υπόθεση εργασίας είναι ότι λειτούργησαν βάσει οδηγιών''.

Μίλησε, επίσης, για τον όρο ''προσωρινός υπερθεματιστής'':

Προσωρινός είναι αυτός που λέει ο όρος: Κατακυρώνεται ως ο συμμετέχων στο διαγωνισμό που υπέβαλε μια από τις μεγαλύτερες προσφορές. Δεν είναι αδειούχος. Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα στα οποία κόπηκαν συμμετέχοντες. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα Καλογρίτσα ο κ. Παππάς επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από το ζήτημα σημειώνοντας ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, προσθέτοντας ότι «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».

Την ίδια στιγμή, σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη» και συνέχισε «Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβασή του. Αυτό δείχνει ότι το προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς της ασυδοσίας παίζει το τελευταίο του χαρτί. Έχουμε δεχτεί τα πάντα ξεδιάντροπα, μέχρι και τις οικογένειές μας, τους στενούς μας συγγενείς. Τα πάντα. Τους καλώ να συνεχίσουν γιατί και εμείς θα συνεχίσουμε».

Σε σχέση με την Digea τόνισε ότι «Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου. Η Digea θα μπορεί να μεταφέρει το σήμα των νομίμως αδειοδοτουμένων». 

Αναφορικά, δε, με τον Γιάννη Στουρνάρα και την τράπεζα Αττικής δήλωσε:

Υπάρχει δήλωση του κ. Στουρνάρα που τα αποσυνδέει όλα τα ζητήματα. 
Η αφήγηση του παρελθόντος είναι μια πολιτική πράξη και αν καταγράφεται, θα υπάρχει και πολιτική απάντηση. Είναι τραπεζίτης και ήταν υπουργός επί εποχής Σαμαρά. Αν ο καθένας επικεντρώνεται στις δικές του αρμοδιότητες, όλα θα είναι καλά.