Για χαώδη κατάσταση στο ήδη υπάρχον χάος που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε στα Παραπολιτικά Fm ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έπρεπε να υπάρξουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς υπήρχαν καταλήψεις, υπήρχαν θαλασσοδάνεια, υπήρχαν τριγωνικές σχέσεις ΜΜΕ-πολιτικής-τραπεζών αλλά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσθέτει χάος πάνω στο χάος με κανόνες που θα οδηγήσουν σε νέα διαπλοκή. Το τίμημα αγοράς των τηλεοπτικών άδειων είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της αγοράς και έτσι οι καναλάρχες θα χρειαστεί να συναλλαχθούν και να κάνουν παζάρια με την κυβέρνηση για να επιβιώσουν», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι:

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βολεύονται με την ατέρμονη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Τα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις πάνε στη Βουλγαρία, η ανεργία δεν πέφτει, πέφτουν όμως οι συντάξεις. Και όλα καλύπτονται από την υπόθεση των καναλιών. Κανείς δεν συζητάει για την επανεκκίνηση της οικονομίας.


Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού υπέρ της συγκρότησης ενός ισχυρού ΕΣΡ χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής αγοράς και επανέλαβε την απαίτηση για αποκλεισμό των εργολάβων και των προμηθευτών του Δημοσίου από την κατοχή τηλεοπτικών καναλιών, ως ένα πρώτο, δυναμικό βήμα στο να «χτυπηθεί» η διαπλοκή στα ΜΜΕ και να μην υπάρχει εξάρτηση τηλεόρασης και κυβέρνησης.

Όσο για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το Ποτάμι τόνισε χαρακτηριστικά: «Ούτε Κεντροαριστερά του κ. Τσίπρα, ούτε Κεντροδεξιά του κ. Μητσοτάκη, Ποτάμι».