«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που βγήκα και είπα ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας» δήλωσε ο  γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".

Μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν, ενώ σημείωσε ότι η Επιτροπή Ενστάσεων θα αναλάβει όλες τις προδικαστικές προσφυγές, καθώς και όλες τις ενστάσεις που έχουν εγείρει οι υποψήφιες εταιρείες έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει διυπουργική απόφαση που λέει ότι αυτοί οι τέσσερις είναι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες» και ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι, «είμαστε σε μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται με πολύ σοβαρά βήματα». «Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες», τόνισε.

Σχολιάζοντας την κλήση στο πρόσωπό του καθώς και του υπουργού Επικρατείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Λ. Κρέτσος δήλωσε ότι αυτό το περίμενε με μεγάλη χαρά, καθώς μετά από 27 χρόνια που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα ποσό για τη χρήση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, τώρα μπαίνουν κανόνες που σε ορισμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν αρέσουν, και για τον λόγο αυτό θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση.

Τέλος, αναρωτήθηκε για την μελλοντική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση και το οποίο προβλέπει ότι όλες οι αγορές και συναλλαγές σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. «Αυτό θα το ψηφίσει η ΝΔ;» αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας και τη στάση της στο θέμα του ΕΣΡ καθώς και του μητρώου online media.