Τη κυβερνητική «γραμμή» του «Μολών λαβέ» έναντι των καναλαρχών που υπερθεμάτισαν στην πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης, εγκαινίασε και στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμμελος.

Μιλώντας στο περιθώριο συζήτηση νομοσχεδίου για τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ο κ. Φάμμελος υπερασπίστηκε την όλη διαδικασία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όποιος από τους υπερθεματιστές δεν δώσει τη πρώτη δόση ή δεν βγει «καθαρός» από τον έλεγχο πόθεν έσχες θα «βγει εκτός» της διαδικασίας.

«Όποιος έχει ένσταση, υπάρχει η Δικαιοσύνη να προσφύγει νόμιμα στις εισαγγελικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμα, μιλώντας ως Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής διευκρίνισε πως έχει ζητήσει από την ΤτΕ, ήδη από τον περασμένο Μάιο, το πόρισμα για τα πεπραγμένα της Attica Bank, που περιλαμβάνει και την ανακεφαλαιοποίησή της. Υποστήριξε δε πως η επιτροπή με τη στάση της έχει «διεκδικήσει τη διαφάνεια» και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί για να εκτεθούν. Όπως είπε, η αντιπολίτευση εκτίθεται με το Ιθάκη Resort (του κ. Καλογρίτσα), καθώς έχουν γίνει επενδύσεις οι οποίες δεν αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. « Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν καναλάρχη, θέλουμε διαφάνεια και νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.