Για σαφείς πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές επιλογές του Ποταμιού κάνει λόγο ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει απόσταση στις θέσεις των μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι, ο κ Λυκούδης είπε ότι «με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την ΚΟ. Όμως έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

Πρόσθεσε πως «αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις που δεν είναι κακό, αλλά δημιουργούν κάποια προβλήματα και έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποιά πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού. Σε αυτά τα στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι έχω κάποιες διαφορές, χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μου με το Ποτάμι το οποίο θεωρούσα πάντα πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συσπείρωση και με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα αυτά δεν αρκούν, θέλει και άλλα πολλά».