Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης βλέπουν στελέχη της που εδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ξετυλίγουν το, κατ’ αυτούς, σχέδιο, ή τουλάχιστον ό,τι γνωρίζουν από αυτό.

Πρώτα απ’ όλα, οι αντίπαλοί τους, το …τρίγωνο οικονομικά συμφέροντα –αντιπολίτευση –ΜΜΕ, επιχειρούν να περάσουν στην κοινή γνώμη το σχήμα, «Καλογρίτσας, όπως Κοσκωτάς». Το σύνθημα δόθηκε από μερίδα του κυριακάτικου Τύπου, υποστηρίζουν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, για να το υιοθετήσουν ακαριαία, Νέα Δημοκρατία και κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης (κυρίως το Ποτάμι). Κάποιοι μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου θυμούνται την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να έχει καταγγείλει δημοσίως (σε κομματικές εκδηλώσεις) την ευθεία διασύνδεση της αντιπολίτευσης με συγκεκριμένη κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Η πίεση για πτώση της κυβέρνησης εκδηλώνεται και μέσα από ένα δίκτυο social media αλλά και περιφερειακών ΜΜΕ –πίσω από όλα αυτά όμως, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη βλέπουν και έναν… κουμπαρά! Επιχειρηματίες που είχαν βάλει …πλάτη υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα και επανεργοποιούνται τώρα, ανοικτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η, θεμιτή, επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδηλώνεται, κορυφώνεται -σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πλευρά- κάθε φορά που υπάρχει μια καθυστέρηση ή εμπλοκή με τη διαπραγμάτευση, αλλά και τώρα με το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Στην κυβέρνηση δεν τρέφουν παντως ψευδαισθήσεις ότι η πίεση θα χαλαρώσει μετά το test της Δευτέρας για τους τέσσερις καναλάρχες. Νέος γύρος πιέσεων μπορεί… Τόσο από την αντιπολίτευση όσο και τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Τους παλιούς (γιατί δεν πήραν άδεια) και κάποιους από τους τέσσερις (γιατί καλούνται να δώσουν χρήματα που ούτε και οι ίδιοι δεν είχαν υπολογίσει!). Αντικειμενικός στόχος, η απόρριψη του διαγωνισμού.

Γι’ αυτό και οι πιέσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν και τελευταία, περνούν το μήνυμα ότι η προσπάθεια για κατάργηση του νέου τηλεοπτικού τοπίου θα συνεχισθεί και μετά την όποια απόφαση του ΣτΕ..

Σε όλο αυτό το τοπίο, πώς αντιδρά το Μ. Μαξίμου; Με πρόσκληση σε συσπείρωση δυνάμεων και πολιτική αντεπίθεση. Με σύνθημα, «το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χαθεί». Και πολιτικό δια ταύτα, «δεν θα καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση».