Την ανάγκη για άμεση λύση στο θέμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο. 

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα: 

Δεν μπορεί ο κ. Σπίρτζης να γράφει στα παλιά του υποδήματα τη Θεσσαλονίκη που έμεινε νεκρή από πλευράς συγκοινωνιών. Ο άνεργος ή ο συνταξιούχος που δεν έχει χρήματα ή που του έχουν κόψει την σύνταξή του, δεν μπορεί να πάρει ταξί. Δεν υπάρχουν χρήματα.

 «Λυπάμαι γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να φθάσει με τη μορφή παραπόνων στον υπεύθυνο υπουργό, κ. Σπίρτζη, που πρέπει να καταλάβει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε δοβλέτι ούτε χωράφι του για να συμπεριφέρεται έτσι όπως συμπεριφέρεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της εγωιστικής στάσης του» τόνισε.

Αφού αναφέρθηκε στον μονοπωλιακό χαρακτήρα του ΟΑΣΘ και στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη χωρίς επιλογές μετακίνησης, ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Μια σύγχρονη πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μην έχει αστικές συγκοινωνίες. Μια πόλη που δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις, καθώς διαθέτει μόνο λεωφορεία και ταξί. Είναι αδιανόητο να κρατάει ομήρους ο κ. Σπίρτζης για 19 μήνες τους Θεσσαλονικείς, χωρίς να ξεκαθαρίσει το μοντέλο αστικών συγκοινωνιών που θέλει για την πόλη. Πρέπει να καθίσει ο ίδιος στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, να συζητήσει και να δώσει λύση στο θέμα. Κάτω από τις εγωιστικές διαθέσεις και την ιδιοληπτική του άποψη οφείλει να βρει άμεσα μια λύση. Τον κάλεσα δημόσια πολλές φορές να μιλήσει επί του θέματος και έχω καταθέσει πολλές ερωτήσεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, ομάδα βουλευτών της ΝΔ θα επισκεφθούν σήμερα τον ΟΑΣΘ, ενώ την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη θα προσπαθήσουν να έχουν επαφές με τον υπουργό για το θέμα αυτό που ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.