Την διαβεβαίωση ότι δεν θα κάνει πίσω στις απόψεις του για τα Θρησκευτικά και δεν θα δεχθεί, αλλά ούτε και θα ψηφίσει καμία από τις αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση σε σχέση με την διδασκαλία του θα δώσει ο υπουργός ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη. 

Ο κ Καμμένος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο πριν την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, o υπουργός και επικεφαλής των ΑΝΕΛ θα επαναλάβει στον Αρχιεπίσκοπο ότι βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στο μάθημα των Θρησκευτικών. 

Όπως είναι γνωστό, η θέση των ΑΝΕΛ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του υπουργού Παιδείας, με τον Πάνο Καμμένο να συντάσσεται, και μέσω Twitter με την ανακοίνωση της Νεολαίας του Κόμματος σχετικά με το θέμα, η οποία υπογραμμίζει τα εξής: 

«Η νεολαία των ΑΝΕΛ έχει ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών.

«Όσο επιμένει ο κ. υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

«Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού. Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» καταλήγει η ανακοίνωση.