Η μάχη που θα δοθεί το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης στην αίθουσα της Ολομέλειας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον πολιτικό κόσμο, καθώς αν και το θέμα θα αφορά την Παιδεία, η συζήτηση θα διεξαχθεί στη σκιά των εξελίξεων στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και των αποκαλύψεων για την Τράπεζα Αττικής.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθώς δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ούτε και το τελευταίο επιχείρημα που του είχε απομείνει, το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η αναμέτρηση μεταξύ των δύο έχει κριθεί ήδη το περασμένο δεκαπενθήμερο στη Θεσσαλονίκη.

«Οι πολίτες, μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης και του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και στην 81η Δ.Ε.Θ., μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους συγκρίνοντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», λένε, τονίζοντας πως «η σύγκριση είναι καταλυτική»:

Από τη μια ο Πρόεδρος της ΝΔ, που όπως υπενθυμίζουν, κατέθεσε στον ελληνικό λαό τη Συμφωνία Αλήθειας, με τον συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτουν, τόσο με την ομιλία του όσο και με την συνέντευξη Τύπου, απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες δίνοντάς τους το δικό του όραμα για τη χώρα, ενώ ταυτίστηκε με τον μέσο Έλληνα πολίτη, τα προβλήματα και τις αγωνίες του, με συγκεκριμένες προτάσεις, μετρημένες, υπεύθυνες, μακριά από τις συνηθισμένες πρακτικές παροχολογίας και ψεμάτων.

«Απέδειξε στην  πράξη ότι υπάρχει αξιόπιστη λύση και μίλησε σε όλους. Ιδιαίτερα στους ξεχασμένους πολίτες, δίνοντας τους πραγματική ελπίδα. Στο κέντρο της πρότασής του είναι κοστολογημένες μειώσεις στη φορολογία, αντίστοιχες μειώσεις στις κρατικές δαπάνες, χωρίς καμία απόλυση στο Δημόσιο, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις», έλεγε στενός συνεργάτης του, προσθέτοντας ότι ξεκαθάρισε παράλληλα και το πως θα πείσει τους πιστωτές ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

«Η εικόνα είναι ξεκάθαρη: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός την ώρα που ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός σε αποδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, καθώς όπως εξηγούσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, των ψεμάτων και της αλαζονείας, συνεχίζοντας τον κατήφορο. «Μνημειώδες ψέμα του ότι δεν έχει μειωθεί η σύνταξη στο 95% των συνταξιούχων», υπενθύμιζε, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, ο κ. Τσίπρας έδειξε το αλαζονικό του πρόσωπο όταν απευθύνθηκε και με αυταρχικό τρόπο στους δημοσιογράφους που θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το κεντρικό του θέμα στη ΔΕΘ για τη ρύθμιση του χρέους, αποδομήθηκε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρό του κ. Δραγασάκη που δήλωσε ότι αυτό μεταφέρεται για μετά το 2018.

«Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί το ψέμα, το διχασμό, την αναξιοπιστία, την απογοήτευση και πλέον και τα σκάνδαλα. Όσο πιο γρήγορα συντελεστεί η πολιτική αλλαγή μέσα από εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», αναμένεται να πει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.