Με την αναλογία αυτή (δύο άτομα/λεπτό) υπογράφουν νέοι από όλη την Ελλάδα για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Η σχετική πλατφόρμα της Οργάνωσης (members.onned.gr) που λειτουργεί μόλις μία εβδομάδα, έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 1.000 υποψηφιότητες για Συνέδρους από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, ενώ οι υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει συνολικά οι παραπάνω για να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι, έχουν ξεπεράσει ήδη τις 21.000.
 
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη που μίλησε στο newpost.gr, «το να μπορεί η κάθε νέα και ο κάθε νέος να γίνεται Σύνεδρος στη μεγαλύτερη Νεολαία της χώρας, απλά συγκεντρώνοντας 30 μοναδικές υπογραφές συμπολιτών του δεν είναι απλά κάτι καινοτόμο. Θέτει καινούργιους κανόνες για την αντίληψη που έχουμε στη χώρα για την αντιπροσωπευτικότητα, την δημοκρατικότητα, την μοντέρνα πολιτική».
 
Με βάση τα στοιχεία της οδού Πειραιώς, ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων έχει κατέβει στα 23 χρόνια, ενώ τα νέα μέλη ξεπερνούν το 40% των μέχρι τώρα υπογραφών, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανανέωση στην ΟΝΝΕΔ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αισιοδοξία στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, καθώς φαίνεται ότι το πρώτο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη κερδηθεί δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή ο πρόεδρος της ΝΔ είχε θέσει ως κριτήριο το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά, σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλη του κόμματος μέχρι σήμερα. Αλλαγές αναμένεται να υπάρχουν και στη δομή της Νεολαίας ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο debating μεταξύ των στελεχών ώστε να πολιτικοποιηθεί η οργάνωση και να αναδειχθούν νέα στελέχη.
 
Με το Συνέδριο να πραγματοποιείται σε μόλις ένα μήνα από σήμερα, οι υποψήφιοι για την Προεδρεία της Οργάνωσης που ακούγονται μέχρι τώρα είναι ο Κώστας Δέρβος από την Αθήνα, που φέρεται να έχει την προτίμηση της ηγεσίας της οδού Πειραιώς, ο Ανδρέας Καρασαρίνης από τη Μυτιλήνη και ο Θανάσης Βαμβίνης από τη Θεσσαλονίκη.