Σε εξέλιξη βρίσκεται η επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει εξαπολύσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, με όλους τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν μπει δυνατά στην αντιπολιτευτική μάχη. Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως «πρωθυπουργό σε αναμονή», υπενθυμίζοντας πως με τον οδικό χάρτη που κατέθεσε στη ΔΕΘ, απέδειξε πως «είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για την ελληνική κοινωνία», σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι «πρωθυπουργός σε αποδρομή».

Όπως τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ, όχι μόνο «πρότεινε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής», αλλά έβαλε και το πλαίσιο συνεννόησης με τους πιστωτές, το οποίο όπως αποκαλύπτει θα έχει δύο πεδία: τον περιορισμό των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά και μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές.

Αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους, η ΝΔ, λέει, «το αντιμετωπίζει ως ζήτημα εθνικής σημασίας και προτείνει παρεμβάσεις στη σφαίρα του εφικτού», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση λόγω έλλειψης αξιοπιστίας «δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον εθνικό στόχο».

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, υπογραμμίζει πως «ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει στη συνείδηση των πολιτών» και μιλά για «πολύ έντονες οσμές σκανδάλου και διαπλοκής», που «έχουν ονοματεπώνυμα: Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος». Για το αν τελικά η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί αν το ΣτΕ βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο, ο κ. Λαζαρίδης απαντά πως το ζήτημα αυτό, μαζί με τις παραπάνω πρακτικές και την προσπάθεια συγκάλυψης, «αποδεικνύονται ήδη μπούμερανγκ και θα την οδηγήσουν στο Βατερλό».