Τα ξίφη τους διασταύρωσαν και για το θέμα των θρησκευτικών στην εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ, η Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ και ο Μακάριος Λαζαρίδης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι θέμα διαλόγου τα θρησκευτικά, τόνισε η κ. Καρακώστα και πρόσθεσε: "Η θρησκεία όμως είναι θέμα επιλογής και οι φωτισμένοι άνθρωποι της ορθόδοξης εκκλησίας πρέπει να δεχτούν ότι είναι επιλογή του ανθρώπου. Άρα αν πράγματι θέλουμε αυτό στην Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίζουμε τα συγκριτικά μας στοιχεία ως θρησκεία να υπερτερούν από τις άλλες θρησκείες".

Ο κ. Καμμένος είπε πως "η δήλωση του κ. Φίλη ήταν άκαιρη και ρατσιστική. Δεν μπορεί να λέει ότι οι χριστιανοί είναι σκοταδιστές. Ήταν ομιλία μίσους. Δεν μπορείς να λες τι έκανε η θρησκεία στην κατοχή και στη χούντα. Ο κ. Φίλης έκανε ατόπημα. Πρέπει να το δεχτούμε αυτό και μετά πρέπει να το συζητήσουμε", ενώ ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι "οι ΑΝΕΛ έχουν χτίσει αρκετά πάνω σε αυτά και τώρα ζορίζονται από τις πρωτοβουλίες του κ. Φίλη".

Και συμπλήρωσε: "Τα θρησκευτικά όπως και τα αρχαία είναι βασικοί πυλώνες του ευρωπαίκου πολιτισμού. Δύο πυλώνες που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να τους σκουπίσουν. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση θρησκευτικών. Αυτά που λέει ο Φίλης είναι για γέλια και για κλάματα. Εμμονές από τον κ. Φίλη. Με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, το μάθημα των θρησκευτικών επιλέγουν αν θέλουν οι γονεις να τα παρακολουθούν ή όχι. Δεν θα είχαμε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και στην παροχή επιπλέων πληροφοριών για τις άλλες θρησκείες. Αλλά άλλο αυτό και άλλο η μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογία και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εκκλησίας".

Ο κ. Παύλος Χριστίδης του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, τόνισε: "Ο κ. Φίλης λειτουργεί ως αντιπερισπασμός της κυβέρνησης. Εϊναι η αριστερή καβάτζα του κ. Τσίπρα όταν δεν του πάνε καλά τα πράγματα. Είναι κλεισμένη η συζήτηση και επιλέγει ο κ. Φίλης να μιλήσει περί χούντας και ρίχνει φωτιά. Δεν πρέπει να πετάει τη μπάλα στην εξέρδα. Το έκανε και με τη γενοκτονία των Ποντίων. Όμως να μη χρησιμοποιούμε σημαντικά θέματα για την κοινωνία για πολιτικά παινχίδια".