«Ο Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της ΝΔ και γύρισε ως δυνάμει πρωθυπουργός» δηλώνει εύγλωττα στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ εκτιμά ότι Τσίπρας και Καμμένος θα αναγκαστούν να προσφύγουν στις κάλπες πολύ πριν το 2019 και εξηγεί γιατί:

«Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που έχει αποδοχή 10% στον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει πως «είναι η πρώτη φορά στην εποχή των μνημονίων που ακούμε πολιτικό – τον Κυριάκο Μητσοτάκη – να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα για το πώς, βήμα - βήμα, θα βγούμε από την κρίση», ενώ προαναγγέλλει πως ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να συγκροτήσει μια κυβέρνηση με χαρακτηριστικά «Εθνικής Ελλάδος»:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ένα μείγμα γνώσης, εμπειρίας και ανανέωσης με κεντρικό κριτήριο την αξιοσύνη, την ικανότητα, την εργατικότητα, την πίστη στον κοινό στόχο των μεταρρυθμίσεων. Στον μεγάλο εθνικό στόχο δεν υπάρχουν ούτε προσωπικά, ούτε κομματικά, ούτε εσωκομματικά “εγώ”».

Αναφερόμενος στη διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο, ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή πολιτικό του μέτρου, αλλά και τολμηρό όπου επιβάλλεται να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις», επισημαίνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «στις επόμενες εκλογές θα ενώσει τους Έλληνες, από τη Δημοκρατική Δεξιά, μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς – καθώς και τους πολίτες – και είναι πολλοί αυτοί- που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα».

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος, αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να «καταργήσει στην πράξη τον διχασμό, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε για να κυβερνήσει». Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τονίζει πως οι μετρήσεις δείχνουν πλέον πολύ μεγάλη υπεροχή της ΝΔ και «μέρα με την μέρα, δημιουργείται ένα κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή. Η νέα μεταπολίτευση, η δημιουργική Ελλάδα του αύριο, έχουν τη δική του σφραγίδα».