Συντονισμένα πυρά εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις δημοσιεύματα που θέλουν τον Χρήστο Καλογρίτσα να βρίσκεται στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών για φοροδιαφυγή καθώς επίσης και για τα δάνεια που φέρεται να έλαβε από την τράπεζα Αττικής.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για την υπόθεση της Attica Bank και τη δανειοδότηση Καλογρίτσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «τα στοιχεία, από τα οποία αναδύεται έντονη οσμή διαπλοκής προϋπήρχαν. Αφορούν τον νόμο Παππά, τη μεθόδευση του διαγωνισμού- παρωδία, τα πόθεν έσχες, την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης για εξηγήσεις στη Βουλή».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η ΣΥΡΙΖΑ Bank (ελέω κ. Σπίρτζη) δανείζει προνομιακά εν μέσω των capital controls τον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο και με σκανδαλώδες επιτόκιο, προκειμένου να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel» και προσθέτει:

Και τον στηρίζουν με αναθέσεις έργων, ακόμη και με την μέθοδο της κατάτμησης (ελέω κ. Σπίρτζη). Όλως τυχαίως το Υπουργείο Επικράτειας φροντίζει να μην ελέγξει το πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια, και να μην ενημερωθεί για την εμπλοκή του εργολάβου-καναλάρχη σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Τα βρίσκει μάλιστα όλα «αγγελικά πλασμένα». Το τρίγωνο της διαπλοκής αποκαλύπτεται πλήρως. Η ευθύνη όμως έχει όνομα και επώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.

Το Ποτάμι τέλος τονίζει πως «ένας εργολάβος, φίλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χειροκροτεί από την πρώτη σειρά τον μεγάλο καναλάρχη Ν.Παππά που μιλά για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ύστερα από λίγες μέρες ο εργολάβος, με δάνεια και εγγυήσεις από τράπεζα υπό κυβερνητικό έλεγχο παίρνει κανάλι».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Σήμερα αποκαλύπτεται από το ''Πρώτο Θέμα'', ότι ο φίλος εργολάβος – καναλάρχης, δηλώνει ότι ζει στα όρια της φτώχειας και παίρνει κι επιστροφή απο την εφορία! Πόση υποκρισία πια; Και πόση κοροϊδία μπορούν να ανεχθούν όσοι ακόμη τους στηρίζουν;»

Kι ένα ερώτημα: Είναι άσχετη η υπόθεση της φοροδιαφυγής Καλογρίτσα με την πρόσφατη απομάκρυνση των επικεφαλής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου;