Την άποψη ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα δοθεί στην ώρα της διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην γερμανική Εφημερίδα Handelsblatt. 

Oι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν οι δυσκολότερες από πολιτικής απόψεως, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. 

Πρόσθεσε εξάλλου ότι τίποτα δεν εμποδίζει την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Ιδιωτικοποιήσεις όπως εκείνες των αεροδρομίων ή του λιμένος Πειραιώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι χάρη στις νέες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων εξοικονομήθηκαν 750 εκατομμύρια ευρώ, η δε πώληση των αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς συνεισέφερε 250 εκατομμύρια ευρώ.

"Παλαιότερα αντί του πλειστηριασμού (για τις τηλεοπτικές άδειες) υπήρχε ένα είδος καρτέλ ιδιωτών παρόχων, αυτό το αλλάξαμε", είπε ο υπουργός Επικρατείας στη Handelsblatt.