Βέβαιος ότι στο Eurogroup του Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαρθρωτικά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα ενόψει του Eurogroup.

«Τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να τελειώσει η 2η δόση μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου», είπε ο Ευκ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε «είναι πάρα πολλά ζητήματα, όχι όλα νομοθετημένα, έχει και υπουργικές αποφάσεις, άρα καταλαβαίνετε όλοι γιατί χρειάζεται η διαδικασία του επείγοντος».

Επιπλέον διευκρίνισε ότι είναι εκκρεμότητα και θα κατατεθεί είτε σε αυτό το νομοσχέδιο είτε σε άλλο που θα έρθει άμεσα στη Βουλή και θα αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τροπολογία που θα αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).

Την άποψη ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα δοθεί στην ώρα της διατύπωσε  και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην γερμανική Εφημερίδα Handelsblatt.