Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη τον οποίο αποκάλεσε και «αρχιλαμόγο» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στις συναρμόδιες επιτροπές που επεξεργάζονται τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Γεωργιάδης,  κατηγόρησε αρχικά τον Π. Σκουρλέτη για όσα είπε περί έλλειψης συναίνεσης της ΝΔ, υπενθυμίζοντας τη στάση του  ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. «Είστε οι άνθρωποι που ρίξατε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με όχημα τη Προεδρική εκλογή», δήλωσε.

Ακόμα, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η ΝΔ ήταν αυτή που θα επιχειρούσε να περάσει τη περιουσία του Δημοσίου στο νέο υπερταμείο, προσθέτοντας πως: « θα φωνάζατε για το ξεπούλημα! Αλλά τώρα για τις καρεκλίτσες σας έφυγε η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα, γιατί για να μείνετε βουλευτές ότι και αν σας φέρει ο Τσίπρας θα το ψηφίζετε! Θα βρείτε μια δικαιολογία! Κοροϊδέψατε τους ψηφοφόρους σας!».

  Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στην πλειοψηφία οι αναφορές αυτές, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη κατηγορώντας τον ότι ήταν ο πρωταγωνιστής του “Καλογρίτσας gate”.

Εκείνη την ώρα παρενέβη ο προεδρεύοντας Κ. Μπάρκας ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Γεωργιάδη πως το όνομα του υπουργού δεν είναι «Σπρίτζης».

« Το ίδιο λαμόγιο παραμένει, είτε Σπίρτζης, είτε Σπρίτζης», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: « να σηκωθεί να φύγει».

«Κ. Γεωργιάδη, δεν έχετε το λόγο», αντέδρασε ο κ. Μπάρκας για να λάβει την απάντηση: « Φαρισαίοι υποκριτές! Όλη σας τη ζωή στο πεζοδρόμιο και τα ψηφίζετε όλα τώρα! Ο Σπίρτζης είναι αρχιλαμόγιο! Να σηκωθεί να φύγει!».