Στην αντεπίθεση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τα νέα δεδομένα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα πέρασε η κυβέρνηση απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό» υπέρ της διαπλοκής.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει δηκτικά ότι «η Νέα Δημοκρατία εξευτελίζεται να υπερασπιστεί την διαπλοκή» και κατηγορεί τον εκπρόσωπό της Γ. Κουμουτσάκο ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού».

Επίσης σηκώνει το γάντι προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ να απαντήσει αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες για τη Digea.

Ειδικότερα το Μαξίμου αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

Το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5ευρώ)  με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκ. ευρώ. 

Η αγωνία τους ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε  σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

•14,5 εκ ευρώ στον κ. Αλαφούζο.

•24,6 εκ ευρώ στον κ. Μαρινάκη

•25,3 εκ ευρώ στον κ. Κυριακού

•3 εκ (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού.

Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!

ΥΓ. Μιλώντας για «πόθεν έσχες», ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος, που κόπτεται σήμερα για την νομιμότητα- αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκ ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων.  Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».