«Όσο είμαι εγώ υπουργός και η κυβέρνησή μας δεν θα ιδιωτικοποιηθούν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν θελήσετε μετά εσείς να το κάνετε, θα πρέπει να πάρετε και την ευθύνη. Αναφερόμενος στο «καυτό» ζήτημα του υπερταμείου ο υπουργός είπε πως για να γίνει η όποια ιδιωτικοποίηση θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να δώσει την έγκρισή της. «Και τέτοια έγκριση από τη κυβέρνηση δεν θα πάρει», δήλωσε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Οι αναφορές πάντως του κ. Τσακαλώτος δεν ήταν τυχαίες, καθώς είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις από την αντιπολίτευση για τη λειτουργία του Ταμείου και το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθούν όσες επιχειρήσεις περάσουν σε αυτό.

«Κατά την άποψή μου το Ταμείο ήταν συμβιβασμός, μας δημιουργεί προβλήματα είναι όμως στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε εργαλείο αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει λόγος για αποκρατικοποίηση!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα ο υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και ότι ενδέχεται μέχρι το επόμενο Eurogroup, να υπάρχουν μία με δύο εκκρεμότητες. Σημείωσε δε πως η ρητορεία πως τα προαπαιτούμενα είναι στον αέρα και ότι θα ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης δεν επαληθεύτηκε, σημειώνοντας πως τα έσοδα από τη φορολογία είναι κατά 300. εκατ. ευρώ υψηλότερα.