Κομισιόν: Θέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών - Υπό εξέταση ο σεβασμός στην ελευθεροτυπία

Κομισιόν: Θέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών - Υπό εξέταση ο σεβασμός στην ελευθεροτυπία

Θέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, σημειώνοντας συγχρόνως ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση, αναφορικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί.

Ο ευρωπαίος επίτροπος παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν πάνω σε θέματα ψηφιοποίησης στα ΜΜΕ, ερωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του Τύπου.

«Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά, (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων», απάντησε ο κ. Έτινγκερ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Παράλληλα ανέφερε ότι γίνει αποδέκτης προειδοποιήσεων για πιθανή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ελευθεροτυπία αλλά υπογράμμισε ότι η Κομισιόν «παρεμβαίνει» από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του Τύπου».

Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει «αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον της στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ», είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι  η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση.

Τέλος, αποκάλυψε, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ότι επ' αυτού συνεργάζεται με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο