Σφοδρότατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, την αποχώρηση δηλαδή του Ιωάννη Καλογρίτσα από τη διαδικασία και την ανακήρυξη του Ιβάν Σαββίδη ως προσωρινού υπερθεματιστή.

Μετά τα πρωϊνά πυρά, το απόγευμα, η αντιπαράθεση αναζωπυρώθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΓΓΕΕ για την ανακήρυξη του πρώτου επιλαχόντα κ. Σαββίδη ως υπερθεματιστή.

Απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «αυτοεξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή» και κατηγόρησε  τον εκπρόσωπό της Γ. Κουμουτσάκο ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού».

Ταυτόχρονα κατηγορεί την ΝΔ ότι δεσμεύεται πως θα επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν οι υπερθεματιστές για την πρώτη δόση του τιμήματος για τις άδειες καθώς και ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε πως η κυβέρνηση «διασύρεται από τον διαγωνισμό – επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «πολιτικό θράσος».

Η ανταπάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε άμεσα, και κατηγόρησε τη ΝΔ πως «έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της "Φωνής των Καναλαρχών"». «Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, υπό τον τίτλο «Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχόλιο.

Είχαν προηγηθεί οι βολές του κ. Κουμουτσάκου μετά την απόσυρση του κ. Καλογρίτσα από τη διαδικασία. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε τονίσει ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης και δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. «Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό».

Για ποινικές ευθύνες της επιτροπής έκανε εξάλλου λόγο σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η επιτροπή του διαγωνισμού έχει ξεκάθαρα ποινικές ευθύνες. Να ελεγχθούν όλοι και όλα τα πόθεν έσχες και τα θαλασσοδάνεια» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κ. Καλογρίτσα να πει «ποιοι υπουργοί τον έπεισαν ότι θα είναι περίπατος η τηλεοπτική άδεια».

Το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο διαγωνισμός «κατέρρευσε πλήρως πολιτικά, νομικά και ηθικά. «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ' αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» ανέφερε το ΚΚΕ στο σχόλιο του.