Για ποινικές ευθύνες της επιτροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τον κ. Καλογρίτσα «θύμα» της παρέας του Μαξίμου, όπως είπε, με στόχο την απόκτηση ενός κομματικού μέσου.

«Το θέμα δεν είναι ο κ. Καλογρίτσας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ TV. Απλώς βρέθηκε ένας άνθρωπος, ένας επιχειρηματίας, ένας εργολάβος που είχε πολλά χρέη, πολλές υποχρεώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τους έκανε το χατίρι. Θα μπω εγώ μπροστά, θα πάρουμε μια άδεια και θα αποκτήσουμε ένα καθαρά ΣΥΡΙΖΑϊκό κανάλι. Και για να είμαι πιο ακριβής ένα κανάλι της παρέας του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που αποστασιοποιούνται απ’ αυτή την ιστορία» δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την αποχώρηση Καλογρίτσα.

Σε ερώτηση για το αν θα προβεί σε αποκαλύψεις ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι: «Νομίζω ότι θα με προλάβει τις επόμενες ημέρες ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας γιατί έχει καταλάβει τι του στήσανε. Τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι ένας περίπατος μέχρι να πάρει μια άδεια και τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι ένας Γολγοθάς».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «έχει και ευθύνες γι’ αυτό που γίνεται. Βλέπετε τι γίνεται με τις έρευνες με την περιουσία του, δάνεια, με τις εργολαβίες».

Νομίζω λοιπόν ότι ο κ. Καλογρίτσας – και νομίζω ότι είναι και δίκαιο- θα πρέπει να βγει και να πει ποιοι υπουργοί –γιατί εμείς ξέρουμε δύο υπουργούς και τρεις –τέσσερις κομματικούς δημοσιογράφους- και τον έπειθαν ότι είναι περίπατος το να πάρεις μια άδεια για τηλεόραση.

Σε αυτή την υπόθεση τον Καλογρίτσα εγώ τον θεωρώ θύμα. Προφανώς έχει τις ευθύνες του, για τα δάνεια, για τα χρέη στις εφορίες κτλ που ακούγονται αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Για την υπόθεση της τηλεόρασης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Παππά, που χρησιμοποιήθηκε από την παρέα του Μαξίμου για να αποκτήσει ΣΥΡΙΖΑ tv. Δεν τα κατορθώνουν. Ευτυχώς υπάρχει μια δικαστική έρευνα σε εξέλιξη και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση».

«Όταν βεβαιώνεται από μια κυβερνητική επιτροπή, γιατί περί αυτού πρόκειται, ότι ένα βοσκοτόπι είναι αρκετό για να πάρει κάποιος ένα κανάλι μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, αυτός που το βεβαιώνει, αυτός που το σφραγίζει έχει ποινικές ευθύνες», συνέχισε.

Η επιτροπή για εμάς έχει ξεκάθαρα ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να διερευνηθούν.