Αυστηρό μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη έστειλε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας τον να εξοφλήσει τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να κυκλοφορήσουν ξανά τα λεωφορεία στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε:

Ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη την άμεση καταβολή της υποχρέωσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα εκατ. κόσμο στη Θεσσαλονίκη.

Υποστήριξε πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα κινηθεί νομικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά με το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε πως υπήρξε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα να εξεταστεί το νομικό περιθώριο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του υπουργού ακόμα και για απιστία.

«Επειδή οι υπουργοί δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους και ταλαιπωρείται 1,5 εκατομμύριο κόσμος» εξήγησε ο Γ. Μπουτάρης.

«Δεν μπορεί να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ο υπουργός 1 εκατομμύριο κόσμο. Να βγάλουμε ψήφισμα. Υποχρέωση υπουργέ να δώσεις τα 6 εκ ευρώ. Έχουμε και το νομικό όπλο. Αν δεν τα καταβάλει, όποιον πάρει ο χάρος» κατέληξε ο Γ. Μπουτάρης.