Μείον δύο βουλευτές θα μετρήσει εκτός απροόπτου η κυβερνητική πλειοψηφία στο άρθρο για τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο. Πρόκειται για τους δύο βουλευτές των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά.

Είχε προηγηθεί η δεσμευτική για τους ίδιους, απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου των Οικολόγων, σύμφωνα με την οποία «οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι βουλευτές μέλη τους ψηφίζουν ΟΧΙ στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».

Για την κυβέρνηση θέμα δεν τίθεται, καθώς πρόκειται για μεμονωμένο άρθρο αφενός, δεν προκαλεί αριθμητικό ή πολιτικό πρόβλημα αφετέρου. Παρά ταύτα, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες σε κυβερνητικά στελέχη οι συχνότερες το τελευταίο διάστημα, διαφοροποιήσεις των δύο βουλευτών στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Το οξύμωρο επιτείνεται από το γεγονός ότι ο Γ. Τσιρώνης είναι μέλος της κυβέρνησης (!), συγκεκριμένα αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. 

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης θα έχει συνάντηση με τους δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πάντως ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα τραβήξει τα «σχοινιά», καθώς το νομοσχέδιο αφορά δημοσιονομικό θέμα και άρα, «διαφοροποιήσεις δεν νοούνται», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

«Είναι διαφορετικό να διαφοροποιείται κανείς στο θέμα του θρησκευτικών ή του ισλαμικού τεμένους», έλεγαν τα ίδια στελέχη ...αθωώνοντας έτσι τους Αν. Ελ. για τις ως τώρα διαφοροποιήσεις τους.