Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες είναι «νόμιμη και διαφανής» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «καταρρίπτονται όλα όσα έχουν ακουστεί περί δικών μας καναλιών» και πρόσθεσε πως «ο νόμος δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν».

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, ο κ. Ρήγας είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να διατηρήσει «το καθεστώς ανομίας, διαπλοκής και αυθαιρεσίας».

«Τα κανάλια πρέπει να υπάρχουν με τον τρόπο που ορίστηκε, που είναι νόμιμος και δίκαιος», επεσήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Δεν φταίμε εμείς επειδή έκλεισαν κανάλια πριν από την αδειοδότηση. 

Παράλληλα, όπως είπε, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες ότι «είναι ισότιμοι και δεν υπάρχει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν».

«Όποιος δεν δικαιούται ή δεν μπορεί, δεν θα την πάρει την τηλεοπτική άδεια», τόνισε και διεμήνυσε ότι «το τζάμπα και η προνομιακή μεταχείριση στην Ελλάδα τέλειωσαν».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ρήγας δήλωσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν συλλογική λειτουργία και οι στόχοι θα πρέπει να υπηρετούνται με συλλογικό τρόπο. 

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και διευκρίνισε:

Θα γίνει αξιολόγηση του κυβερνητικού σχήματος, και αν και όποτε χρειαστεί θα γίνουν διορθώσεις. 

«Στο σύνολό της, η κυβέρνηση έχει δώσει μια μάχη, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, αλλά σημασία έχει η μάχη που έχιε δοθεί», κατέληξε.