Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί ως εκφραστής και γραφείο Τύπου παλαιών συμφερόντων διατύπωσε σήμερα στο Πρακτορείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. 

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά την στάση της ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και αναρωτήθηκε: «Τι θα κάνει χωρίς βαρβάρους η ΝΔ;».

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα, που δεν εξασφαλίζεται μόνο με τον διαγωνισμό αλλά και με τον συνεχή έλεγχο που γίνεται και στα πόθεν έσχες αλλά και στη λειτουργία των καναλιών μέσα από ένα ΕΣΡ που, εφόσον τελειώσουν οι εκβιασμοί, νομίζουμε πως όλα θα συναινέσουν στο να δημιουργηθεί στη βουλή» είπε ο κ. Φάμελλος. Πρόσθεσε πως «ο διαγωνισμός δεν σταματάει» και για την παραίτηση ενός υπερθεματιστή σημείωσε πως «απεικονίζει τον πολύ σκληρό πόλεμο που γίνεται για την κατάκτηση αυτών των αδειών».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα επισήμανε ότι «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο», καθώς αρχίζουν οι καταθέσεις των ανθρώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, που επέβλεπαν το σύστημα της δανειοδότησης και της τραπεζικής λειτουργίας.