Μπροστά σε ένα ατύχημα βρίσκεται η κυβέρνηση εάν τελικά οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, κάνουν πράξη την πρόθεσή τους και καταψηφίσουν το άρθρο για την ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, καθώς ακόμη ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Σέλτσας (Φλώρινα) δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Με τις απώλειες αυτές η κυβέρνηση «πέφτει» στην οριακή δύναμη των 150 ψήφων και δη σε ένα νομοσχέδιο καίριας σημασίας, καθώς περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.  

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του, τους δύο βουλευτές και επέσεισε τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου.  

Εξάλλου όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι δεν νοοούνται διαφοροποιήσεις σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο και το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να «τραβήξει τα σχοινιά».