Για προφανή συμμαχία του κ. Καλογρίτσα με μέλη της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης προς αυτήν μίλησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο ο ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».

Πρόσθεσε ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης» και σημείωσε: «Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», δήλωσε ακόμη ενώ σε ερώτηση για τον δανεισμό του κ. Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, απάντησε ότι εάν ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πάρει πιθανότητα την άδεια, γιατί θα είχε βρει τα χρήματα για αυτήν.

Τέλος, προανήγγειλε κατάθεση ερώτησης στην Ευρωβουλή με αφορμή τα όσα είπε χθες ο επίτροπος Έτινγκερ περί αρωγής του από δύο έλληνες ευρωβουλευτές στη διερεύνηση προειδοποιήσεων για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα.

«Με ενοχλεί ότι δύο έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, συμβουλεύουν τον επίτροπο για θέματα που αφορούν τη χώρα μας», είπε και σημείωσε ότι «είναι τελείως εξωθεσμικό».