current views are: 10

27 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:52

Βουλή: Κόντρα Σκουρλέτη με Βαρβιτσιώτη – Κακλαμάνη

Αντιπαράθεση για τις αποκρατικοποιήσεις ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον εισηγητή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πυροδότησε η ομιλία του κ. Σκουρλέτη στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

Δημοσίευση 10:52’

Αντιπαράθεση για τις αποκρατικοποιήσεις ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον εισηγητή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πυροδότησε η ομιλία του κ. Σκουρλέτη στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

Αντιπαράθεση για τις αποκρατικοποιήσεις ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον εισηγητή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πυροδότησε η ομιλία του κ. Σκουρλέτη στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

«Είχατε δύο χρόνια την ίδια διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Το μόνο που κάνατε ήταν η διαπραγμάτευση. Γιατί δεν εξαιρέσατε την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τα ΕΛΠΕ, παρά είναι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων και τα νερά και το 30% των ΕΛΠΕ;» έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Σκουρλέτη ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε: «Αυτά που συμφωνήσατε για τη ΔΕΗ στο μνημόνιο – να μειωθεί έως το 50% η παραγωγή της και οι πελάτης της, αντιστοίχως, χωρίς να πάρετε ούτε ένα ευρώ – δείχνει πόσο λάθος επιλογή ήταν. Γιατί αν είχατε συνεχίσει την επιλογή της μικρής ΔΕΗ θα είχαν εισρρεύσει κοντά στα 4 εκατ. της μικρής ΔΕΗ, δεν θα ήταν μία εταιρεία με τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που απέκτησε στη δική σας διοίκηση (2 δισ. ανεξόφλητους λογαριασμούς) και σήμερα η ΔΕΗ να κινδυνεύει». «Εμείς έχουμε σαφή θέση, εσείς προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα. Ξέρουμε τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Απευθυνθείτε στους συναδέλφους σας υπουργούς να μην υπογράψουν τις αποκρατικοποιήσεις που λέτε. Ξέρουμε τις αντιδράσεις για το Ελληνικό, τώρα να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσετε στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις των νερών», πρόσθεσε ο εισηγητής της ΝΔ.

«Είχατε την ευκαιρία να μας πείτε για την πώληση του 17% της ΔΕΗ αλλά κρυφτήκατε», κατηγόρησε, με τη σειρά του, τον κ. Βαρβιτσιώτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Παρότι παραλάβαμε το αποτύπωμα των πολιτικών λιτότητας που οδήγησαν σε αυτά τα ληξιπρόθεσμα, με τις κινήσεις που κάναμε (36 δόσεις), πάνω από 1 εκατ. πολίτες βρίσκονται σε ρύθμιση και για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το απόλυτο νούμερο των χρεών προς τη ΔΕΗ μειώνεται. Ταυτόχρονα, πρώτη φορά έχουμε την έκπτωση συνέπειας του 15% και πληρώνουν μικρότερους λογαριασμούς οι μεροκαματιάρηδες και οι επιχειρήσεις», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και κατέληξε με την εκτίμηση: «Τα πράγματα θα πάνε καλά, διότι και στόχευση έχουμε και κυρίως κάνουμε τη δουλειά μας με καθαρούς όρους».

Καβγάς Σκουρλέτη – Κακλαμάνη

Όταν ο Πάνος Σκουρλέτης επέμενε να απαντήσει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις αναφορές που έκανε περί πώλησης της ΔΕΗ, ξέσπασε καβγάς με τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη.

«Θα ζητάτε την άδεια από τον προεδρεύοντα» του είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.  Όμως ο κ. Σκουρλέτης  συνέχισε να μιλάει και να ζητάει το λόγο για να απαντήσει στον εισηγητή της ΝΔ με αποτέλεσμα ο κ.Κακλαμανης να ξεσπάσει: « Τολμάτε να με διακόπτετε; Μην ξανατολμήσετε  να διακόψετε τον προεδρεύοντα όσο μιλάει».

«Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πρακτική του προσωπικού  για να πάρω το λόγο», του απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η συμπεριφορά του κυρίου Σκουρλέτη όμως προφανώς εκνεύρισε το Νικήτα Κακλαμάνη όποιος που απάντησε στο ίδιο ύφος: «Είμαι παλιά καραβάνα στη Βουλή και ξέρω να αντιμετωπίζω όλες τις πρακτικές και αυτή του προσωπικού και αν το ζητούσατε θα το αντιμετώπιζα αναλόγως».   


σχετικα αρθρα