Νερό στο κρασί τους φαίνεται ότι έβαλαν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι αρχικά είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το άρθρο για την ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ σήμερα το βράδυ στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές ανέφεραν στους δημοσιογράφους στη Βουλή, πως η κυβέρνηση θα φέρει νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία θα διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος των δύο επιχειρήσεων ίδρυσης, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αναφορές αυτές, όπως ενημέρωσαν οι δύο βουλευτές θα υπάρχουν και στην αιτιολογική έκθεση.

Εξάλλου, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε πως τα κόμματα της πλειοψηφίας είναι αντίθετα στην πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. «Τα παραδείγματα σε παγκόσμια κλίμακα δείχνουν ότι όπου το νερό πουλήθηκε αυτό είχε ως αποτέλεσμα είτε την αύξηση της τιμής του αγαθού, είτε τη μείωση της ποιότητας του».

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα οι δύο βουλευτές συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου, και έπειτα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν το σχετικό άρθρο.

Το απόγευμα, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει διευκρινίσεις επί του θέματος. Στην ανακοίνωση τονίζει πως «συμφωνήθηκε η ενεργή συνεργασία στη διαμόρφωση του Εσωτερικού Κανονισμού του Υπερταμείου σε σχέση με τις ΔΕΚΟ και ειδικότερα για το νερό, δεδομένου ότι εκεί θα καθοριστεί συγκεκριμένα ο τρόπος διαχείρισής του».

«Με την θετική εντολή και του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Κόμματος, οι βουλευτές προχωράνε στην ψήφιση του νομοσχεδίου, υπό την πίεση των μνημονιακών υποχρεώσεων και προθεσμιών» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Πάντως όπως έγραψε ήδη το newpost.gr όταν εκδηλώθηκε η πρόθεση των δύο βουλευτών, δημιουργήθηκε "πονοκέφαλος" στο Μέγαρο Μαξίμου δεδομένου ότι εκτός των δύο βουλευτών στην ψηφοφορία δεν θα παραστεί και ένας ακόμη βουλευτής ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης φέρεται να επέσεισε τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου καθώς η κυβέρνηση «έπεφτε» στην οριακή δύναμη των 150 ψήφων και δη σε ένα νομοσχέδιο καίριας σημασίας, καθώς περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.