Παράλληλα με τις δημόσιες δηλώσεις περί της ανάγκης να μπει τέλος στη «φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών» και την αύξηση της πίεσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (η Ν.Δ. ζήτησε την επιτάχυνση της πρόσκλησης των κ. Παππά, Κρέτσου και των καναλαρχών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας), η Πειραιώς παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τις συνέπειες που θα έχει η απόσυρση Καλογρίτσα στον στενό πυρήνα του Μαξίμου.

Τα γαλάζια γραφεία κατακλύστηκαν από πληροφορίες για ένταση μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Επικρατείας, που βέβαια είναι, πρακτικώς, αδύνατον να επιβεβαιωθούν. Πλην όμως, τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι ο στενότερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο κ. Νίκος Παππάς, είναι αυτός που βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο και αποτελεί, αυτή τη στιγμή, τον αδύναμο κρίκο στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη δήλωση της Ν.Δ. «στοχοποιούσε» τους κ. Τσίπρα και Π. Καμμένο, στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο Υπουργός Επικρατείας βρίσκεται ήδη στη δίνη του κυκλώνα καθώς μόλις λίγα 24ώρα πριν επιχειρηματολογούσε για την αξιοπιστία της διαδικασίας που επελέγη. Στην ομιλία Παππά άλλωστε βρισκόταν, στην πρώτη σειρά, ο πατέρας Καλογρίτσας ενώ τον υπουργό Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει, εδώ και μήνες, ως «καναλάρχη» η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή εξέλιξη θεωρείται ως μία προσπάθεια διαχείρισης της ζημίας από πλευράς κυβέρνησης, στη Ν.Δ. ουδεμία διάθεση έχουν να αφήσουν το ζήτημα να σβήσει. Με δεδομένο το πλήθος των δημοσιευμάτων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες αλλά και το ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα κυριαρχήσουν στην αυριανή αντιπαράθεση μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, στην Πειραιώς θεωρούν ότι έχουν όλες τις δυνατότητες να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να αυξήσουν την φθορά της κυβέρνησης.

Υπό προϋποθέσεις, δε, - ισχυρίζονται κάποιοι γαλάζιοι – η δυναμική των πραγμάτων δεν αποκλείεται να είναι τέτοια που να εξωθήσει τον Πρωθυπουργό σε «θυσία» κάποιου εκ των στελεχών που «χρεώνονται» τη διαχείριση των τηλεοπτικών αδειών. Πότε; Αμέσως μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προς τα τέλη Οκτωβρίου.