«Εγώ με τον Τσίπρα δεν πρόκειται να πάω και το ξέρει και ο ίδιος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

«Εκείνο που έκανα και κάνω είναι να καλώ και τον Μητσοτάκη και Τσίπρα να ξεπεράσουν εγωισμούς και να φτιάξουν κυβέρνηση που θέλει όλη η Ελλάδα» συμπλήρωσε και επέμεινε στο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης:

Γιατί δεν κάνετε κυβέρνηση μεγάλη! (…) Η χώρα ή να ακολουθήσει το γολγοθά και θα καταρρεύσει ή να γίνει τώρα η οικουμενική ή να πάμε σε εκλογές! Το μυαλό του κ. Τσίπρα θα διαλέξει με βάση ελπίζω και το καλό της χώρας.

Παρά ταύτα είπε ότι εγώ θαυμάζω τον κ. Τσίπρα γιατί εγω δεν θα μπορούσα να κόψω συντάξεις και μισθούς. «Τον θαυμάζω που το κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας δεν είναι ο κακός άνθρωπος που θέλει να τα πουλήσει όλα».

«Έχει τελειώσει κατ' εμέ η Ελλάδα. Δεν υπάρχει Ελλάδα. Αν νομίζετε ότι υπάρχει Ελλάδα επειδή πληρώνονται οι βουλευτές κάνετε λάθος» συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξαναφτιάξουμε την χώρα απ' την αρχή.