Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Αναφερόμενος στο νέο τηλεοπτικό καθεστώς που διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι είναι συνέχεια του προηγούμενου άθλιου καθεστώτος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, όπως είχε καταγγείλει και ο βουλευτής της ΝΔ, Τζαβάρας. Στην συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί συνεχίζεται η παρανομία και η καταστρατήγηση της πολυφωνίας με τον αποκλεισμό και την φίμωση της Χρυσής Αυγής.

Για τον Χρήστο Καλογρίτσα που πήρε θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση... βοσκοτόπια, αναρωτήθηκε ποια είναι η πολιτική του ταυτότητα. Τόνισε επίσης ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να ομιλεί: Επί των ημερών Σαμαρά ο Καλογρίτσας πήρε θαλασσοδάνεια 50 εκάτ. ευρώ,  επί ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 77 εκάτ. ευρώ».

Υπογράμμισε «την υποκριτική στάση των βουλευτών που τώρα καταψηφίζουν, ενώ τον Αύγουστο του 2015 ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει τα εν λόγω προαπαιτούμενα». Κάλεσε την συγκυβέρνηση «να σταματήσει αυτή την φορομπηχτική πολιτική, καθώς οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο».

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το Μνημόνιο είναι η καταστροφή της Ελλάδος και το πρώτο και το δεύτερο και το αριστερό. Η αριστερά ας μην παριστάνει την αθώα, από την στιγμή που πολλοί αριστεροί έχουν αποδειχθεί αριστείς στην κλοπή την καπιταλιστική και είναι μέσα σε όλες τις λοβιτούρες που αποκαλύπτονται.

Η Χρυσή Αυγή θα πολεμήσει με συνέπεια για την Ελλάδα των Ελλήνων, για να παραμείνει αυτή η Γη ελληνική, για να μην δώσουμε "γη και ύδωρ" στους ξένους που κυριολεκτικά δίνετε με το νομοσχέδιο αυτό"!