Στη Καισαριανή βρέθηκε ο Γενικό γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας  στο πλαίσιο της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΕΑΜ.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην ηρωική Καισαριανή για να τιμήσουμε την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές για τον λαό μας, για την νεολαία μας. Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από την ηρωική αυτή πάλη, από το άνδρωμα του ηρωικού αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που έληξε με νίκη διώχνοντας τους φασίστες κατακτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους από την χώρα μας» δήλωσε ο κ Κουτσούμπας.

Παράλληλα τόνισε ότι μέσω της ΕΑΜ προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα και διδάγματα που αξίζουν μελέτης σήμερα, και πρόσθεσε: 

«Όμως και τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του αγώνα πρέπει να αποτελέσουν βασική μελέτη, βασικό κριτήριο από εδώ και πέρα. Η νεολαία, πρέπει να έρχεται στην Καισαριανή, να περιδιαβαίνει σε όλους τους τόπους τους ηρωικούς, στους τόπους όπου μαρτύρησαν οι πρόγονοί μας, οι ήρωες της Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην συνέχεια, να διδάσκεται, να θυμάται και να προχωράει μπροστά» κατέληξε στην δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.