Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει συνολικά τη χώρα οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα υπενθυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σήμερα από το βήμα της Βουλής. «Θα του υπενθυμίσει ότι πρέπει να φύγει και να προκηρύξει εκλογές», έλεγε χαρακτηριστικά στο Newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει ιδιαίτερα στο ζήτημα της Παιδείας, όχι μόνο γιατί την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση την έχει ζητήσει η ΝΔ, αλλά γιατί, όπως θα πεί, τη θεωρεί καθοριστικής σημασίας για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό θα εξαπολύσει πυρά προς την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της και μη και θα παρουσιάσει παράλληλα τις προτάσεις του κόμματός του για το συγκεκριμένο τομέα.

Επειδή ωστόσο, όπως εξηγούσαν από την οδό Πειραιώς, από όταν είχε ζητηθεί η συζήτηση έχουν προκύψει και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως είναι αυτό των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα σφυροκοπήσει συνολικά την κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την πλήρη αποδόμηση του πρωθυπουργού, τον οποίο θα ταυτίσει σε επίπεδο ευθυνών με τους κ. Παππά, Κρέτσο και Καμμένο.

«Ο διαγωνισμός, που είχε ήδη καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, πολιτικά ηθικά και νομικά, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα και ακυρώθηκε στην πράξη», αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης που θα στρέψει τα πυρά του και προς την Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού, την οποία θα κατηγορήσει ότι δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.

 Χαρακτηρίζοντας το νόμο Παππά αντισυνταγματικό, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει το ερώτημα προς την Ολομέλεια και τους πολίτες, «αν υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές. «Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η ΝΔ, αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση», αναμένεται να πει.