«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για τι διαπλοκή και τη διαφθορά ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του, σηκώνοντας έτσι το γάντι που του έριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε διατυπώσει το σχετικό αίτημα κατά την πρωτολογία του. «Ο λογογράφος σας προφανώς έμπλεξε τις ομιλίες σας και σας έδωσε την ομιλία που κάνατε πριν από 3 μήνες σαν να μην ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής. Σε αυτήν την αίθουσα δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος για τα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, αν θέλετε ελάτε αύριο το πρωί σε προ ημερησίας για τα θέματα διαφάνειας αλλά την τελευταία φορά δεν σας πήγε και τόσο καλά…».

Και ο πρωθυπουργός, ανεβαίνοντας στο Βήμα, σήκωσε το γάντι και τόνισε πως θα διεξαχθεί η συζήτηση «και θα μιλήσουμε με πρόσωπα και διευθύνσεις». 

Ανταπαντώντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

Επανέρχεστε στον τόπου του εγκλήματος. Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τι γνωρίζαμε από τότε: Καλογρίτσας, Attica Bank κλπ. Να τα συζητήσουμε όλα! Περιμένω με ανυπομονησία από τον πρόεδρο της Βουλής να καθορίσει την ημερομηνία. 

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης τόσο για τα θέματα της επικαιρότητας, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης. 

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό προς λεπτό το Newpost τη συζήτηση

Live bloging*