Μάλλον υποτονική χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των βουλευτών η συζήτηση τουλάχιστον στο επίπεδο των πρωτολογιών των κκ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν στους διαδρόμους της Βουλής την απορία τους για την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ανοίξει την ατζέντα της συζήτησης αλλά να περιοριστεί αυστηρά στα θέματα της Παιδείας.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως ο Τσίπρας έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής πλειοψηφίας στο Newpost με συνάδελφό του να σχολιάζει δεικτικά πως «στο τέλος θα ζητήσουν αξιολόγηση και στα νηπιαγωγεία».

Στην αντίπερα όχθη πάντως τα συναισθήματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα με τους βουλευτές της ΝΔ να χαρακτηρίζουν μεστή και ουσιαστική την ομιλία του αρχηγού τους. «Το είπα και στον πρόεδρο πως ήταν η καλύτερη ομιλία που μπορούσε να κάνει. Μια σοβαρή τοποθέτηση για εκείνους που πραγματικά ήθελαν να ακούσουν», σημείωσε βουλευτής με μεγάλη εμπειρία.

Ωστόσο οι ουδέτεροι βουλευτές, μέλη έτερων κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν είδαν με ενθουσιασμό την αρχή τουλάχιστον της συζήτησης. «Έχω ζήσει αντίστοιχες συζητήσεις μεταξύ του γέρου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως σήμερα με έπιασε μελαγχολία», έλεγε στην ομήγυρη στο εντευκτήριο της Βουλής.