«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αναφορικά με το ζήτημα των θρησκευτικών, την ώρα που στη Βουλή είναι σε εξέλιξη συζήτηση για την Παιδεία.

«Σας διαβεβαιώ ότι και ο πρωθυπουργός δεν θέλει με κανένα τρόπο - και δεν μπορεί - να αποκοπεί η ορθοδοξία από τη διδασκαλία και την κοινωνία» είπε ο υπουργός Άμυνας στον Αρχιεπίσκοπο και τον διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, σημειώνοντας ότι τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία.

«Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας, οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε ο Π. Καμμένος ο οποίος στη συνέχεια «κάρφωσε» χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» αυτά που ειπώθηκαν.

«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε αντίσταση εκ μέρους της Εκκλησίας» δήλωσε ο Π. Καμμένος μπροστά στις κάμερες.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ναι μεν στα σχολεία πλέον υπάρχουν και παιδιά άλλων θρησκειών που δικαιούνται τη δική τους εκπαίδευση, όμως πρόσθεσε  ότι η πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι μαθητές.