Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του χθες στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 σχετικά με τον Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες κάνει λόγο ουσιαστικά ο Στέλιος Κούλογλου λέγοντας ότι του έβαλαν λόγια στο στόμα.

Μιλώντας σχετικά σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ποτέ δεν είπα αυτά που μου έβαλαν στο στόμα, ότι τάχα υπήρχε συμφωνία κυβέρνησης Καλογρίτσα ή στελεχών της κυβέρνησης με Καλογρίτσα».

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό παιχνίδι. Και να μαζέψει χρήματα. Αυτά τα πέτυχε. Τι δε πέτυχε; Προφανώς θα ήθελε ένα από τα καινούργια κανάλια να μην έχει  εχθρική στάση απέναντι της, όπως το σημερινά. Ένα τέτοιο κανάλι, όχι τόσο εχθρικό, θα ήταν πιθανώς του κυρίου Καλογρίτσα, ο οποίος είχε παλιότερα εκδώσει μια αριστερή εφημερίδα, έχει σχέσεις με την Αριστερά-γνωστά πράγματα αυτά», εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Σε αυτό το τηλεοπτικό σχέδιο λοιπόν η κυβέρνηση απέτυχε αλλά θεσμικά είναι κερδισμένη. Γιατί από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι το παιχνίδι παίχτηκε με καθαρούς όρους. Η κυβέρνηση έχασε μια τηλεοπτική μάχη αλλά κέρδισε μια θεσμική μάχη. Αλλά δε μπορείς να μιλήσεις σε αυτή τη χώρα σοβαρά», σημείωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ξένες παρεμβάσεις για το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είπε: «Ξέρετε ποιο είναι το σκάνδαλο; Ότι κατά καιρούς βάζουν διάφορους ανερμάτιστους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις κατά της Ελλάδας, τις οποίες χρησιμοποιούν στην εγχώρια πολιτική διαμάχη. Τώρα το έκαναν με τον επίτροπο αρμόδιο για τα ΜΜΕ,  Γκίντερ Έτινγκερ, τον οποίο έβαλαν να πει ότι εξετάζουμε μήπως θίγεται ο πλουραλισμός. Όταν όλα πλέον τα κανάλια έχουν αντιπολιτευτικό προσανατολισμό. Τρίχες κατσαρές».

«Και είπε μάλιστα ότι συνεργάζεται με δύο ευρωβουλευτές Έλληνες. Αυτά είναι εξωθεσμικό και παράτυπο. Και ξέρετε αυτές οι επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας γίνονται με το αζημίωτο. Πες κάτι για να το χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα και θα δώσουμε στη γερμανική εταιρεία με την οποία έχεις σχέση κανένα ακόμη ελληνικό αεροδρόμιο. Έτσι παίζεται το παιχνίδι δυστυχώς. Κάλεσα λοιπόν τους δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, αν είναι άνδρες να βγουν να πουν ότι αυτοί είναι οι μυστικοσύμβουλοι του Γερμανού Επιτρόπου», κατέληξε.

Χθες ο κ. Κούλογλου προανήγγειλε και κατάθεση σχετικής ερώτησης στο Ευρωκοινοβούλιο.