Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται όπως όλα δείχνουν η νέα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα διαπλοκής, σχετικό αίτημα για τη διεξαγωγή της οποίας κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα.

Ο πρωθυπουργός, στην ουσία απάντησε στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την πρωτολογία του σήμερα στη Βουλή, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως επί 20 λεπτά αναλώθηκε σε γενικές αναφορές για την τρέχουσα κατάσταση, χωρίς να επεισέλθει στο θέμα της συζήτησης που ήταν τα τεκταινόμενα στην Παιδεία. «Καθώς σας άκουγα, σκέφτηκα ότι μάλλον ο λογογράφος σας πρέπει να έμπλεξε τις ομιλίες. Σας έδωσε μια ομιλία που είχατε κάνει πριν από τρεις μήνες. Φαίνεται ότι δεν έχετε λάβει υπόψιν τι έχει γίνει τον τελευταίο μήνα στη χώρα. Δεν ακούσατε τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα, για την Τράπεζα «Αττικής», για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής τα οποία χτίζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Τα προσπεράσατε όλα αυτά ωσάν να είναι παντελώς αδιάφορα. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Δεν έρχεστε σε αυτήν την Αίθουσα ως κατήγορος. Απολογούμενος είσαστε, κύριε Τσίπρα, για τα ζητήματα της διαφάνειας και της διαπλοκής. Κι αν θέλετε να τα συζητήσουμε τα θέματα αυτά, μην παίρνετε πολύτιμο χρόνο από μια συζήτηση για την Παιδεία. Ελάτε αύριο το πρωί σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση να κουβεντιάσουμε για τα θέματα της διαπλοκής.

Άμεση ήταν όμως η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος στη δευτερολογία του σήκωσε το γάντι και κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή νέας προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή. «Έδωσα την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί. Αποφάσισε να αποδράσει, να σιωπήσει για άλλη μια φορά. Ενδεχομένως τον συμβούλεψαν να μην μιλήσει οι επικοινωνιολόγοι. Ή ενδεχομένως να μην θέλει να λερώσει τα χέρια του, γιατί άλλοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά, οι καναλάρχες και οι  ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Μην κάνετε αιτήματα διότι ενίοτε γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω λοιπόν πρόταση για διαπλοκή και διαφθορά. Θα έρθετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις μπροστά στον ελληνικό λαό. Δεν θα αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost, η αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα πάρει οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής της νέας πρότασης προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία έκανε αναγνωριστικές κινήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δυνατό η συζήτηση να προγραμματιστεί για το επόμενο διήμερο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να προσδιορίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.