ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος δημότης Δοξάτου Δράμας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2016, 08:28 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2016, 14:48
Επίτιμος δημότης Δοξάτου Δράμας ο Προκόπης Παυλόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Επίτιμος δημότης Δοξάτου Δράμας θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ιερό τόπο Μαρτυρίου κατά τους αγώνες των Ελλήνων για την υπεράσπιση της διαχρονικής ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους κάθε λογής επιβούλους της, χαρακτήρισε το Δοξάτο Δράμας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του 2ου Ολοκαυτώματος, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και αναφερόμενος στη θυσία του τότε μητροπολίτη Δράμας και αργότερα Σμύρνης, Χρυσόστομου είπε ότι αποτελεί απόδειξη πόσο απόλυτα συνυφασμένη είναι η πορεία της Ορθοδοξίας με του Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "υπάρχουν και σήμερα, όσο και αν οι αιτιάσεις προκαλούν θυμηδία, διεκδικήσεις σε βάρος της Μακεδονίας, τις οποίες οφείλουμε να τις απορρίψουμε και να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας". Πρόσθεσε ότι οφείλουμε να μην αφήσουμε τους παραχαράκτες της Ιστορίας να κάνουν το έργο τους, γιατί η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι κομμάτι της παγκόσμιας Ιστορίας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το θέμα της επιστροφής των βυζαντινών κειμηλίων που είχαν κλαπεί κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο από την ιερά μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και βρίσκονται στη Βουλγαρία.

Στην αντιφώνησή του, στη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δοξάτου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι κάτοικοι του Δοξάτου αγωνίστηκαν με απαράμιλλο σθένος και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ελευθερία. Παρατήρησε πως το Δοξάτο είναι, εξ όσων γνωρίζουμε, ο μοναδικός τόπος στην παγκόσμια Ιστορία, ο οποίος βίωσε τρεις εισβολές και δύο Ολοκαυτώματα σε διάστημα μόλις 28 ετών, την περίοδο από το 1913 μέχρι το 1941, σε χρόνια άκρως πολυτάραχα και κρίσιμα για την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας αλλά και, γενικότερα, της γεωπολιτικής ισορροπίας στα Βαλκάνια.